Om Pia Baastrup

Pia Baastrup er kendt for sin smukke serie af foldet transparent porcelæn, Fra Papir til Porcelæn

Alt til serien udspringer fra modeller, der klippes og foldes i papir, enten ud fra ét stykke eller ved at sætte flere stykker sammen, hvorefter modellen overføres til porcelænet.

Pia Baastrup ruller først porcelænet ud i tynde plader, som hun derefter skærer ud efter skabeloner, snitter i, bukker eller folder som papiret og til sidst samler. Derved skabes kopper, skåle, tallerkner og fade.

Alt laves i hånden uden forme og der er derfor små forskelligheder i de enkelte produkter. Hver ting er således unik og signeret.

Serien der er udviklet igennem de sidste 20 år, har et simpelt og rent udtryk, hvor man let kan gennemskue designprincipperne og aflæse materialets kvalitet. Den indeholder i dag cirka 20 produkter i forskellige størrelser og farver, fra tallerkner over kopper til fade og skåle.

Pia Baastrup fornyer og tilfører løbende nye produkter til serien, der nu også omfatter produkter i sten- og lertøj.

I 2008 var Pia Baastrup med til at åbne Butik for Borddækning i et nyt koncept som udstillingssted og drev butikken sammen med andre designere og kunsthåndværkere frem til oktober 2018 hvor butikken lukkede. Flere end 50 udstillinger blev vist igennem de 10 år butikken var åben. I 2016 var Pia Baastrup med kurator, da Butik for Borddækning fik opgaven at sammensætte et nyt spisestel til Den Danske Ambassade i Washington DC, der blev lanceret i 2017.

Pia Baastrup er medlem af Danske Kunsthåndværkere og Designere, optaget i Homo Faber Guiden og har modtaget flere legater og priser igennem årene.

Homo Faber Guiden

Se mere på Instagram

Se min profil på Danske Kunsthåndværkere og Designere

Forhandlere og produktinfo

Et kik ind i værkstedet

Nyt spisestel til den danske ambassade i Washington

   Tak til Statens Kunstfond for støtte til webshoppen.